Τοποθεσία
Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, 210-3247028

Το-κρέας1

Τι μπορείς να απολαύσεις
Εδώ και δυο χρόνια, σε μια παλιά μονοκατοικία (της δεκαετίας του 50) στην καρδιά των
Πετραλώνων, μπορείς να απολαύσεις από το πιο απλό και φθηνό κρέας μέχρι το πιο
ψαγμένο και ποιοτικό. Κι ενώ είναι ξακουστό για τις κρεατοφαγικές επιλογές, θα
εντυπωσιαστείς από τα ορεκτικά

Το-κρέας2

μέχρι τα γλυκά για τις τόσο ξεχωριστές γεύσεις τους.

Το-κρέας3

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το ζυμωτό ψωμί μέχρι τα παγωτά που συνοδεύουν
τα γλυκά, όλα είναι παραγωγής τους! (έξτρα info: ο ιδιοκτήτης μάλιστα ήταν συνιδρυτής
της γνωστής αλυσίδας ‘’Παγωτομανία’’).

Ξεχωριστή είναι και η ταράτσα του, όπου η Kate Soulara μας την ονόμασε αυθόρμητα
roof garden και οι άνθρωποι του μαγαζιού ακόμα γελάνε…

Το-κρέας4

όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πολύ συμπαθητικός μας Babis-ιδιοκτήτης του μαγαζιού,
κος Γιάννης ‘’Soulara μου, εμείς ταράτσα τη λέμε αλλά χαίρομαι που μου
την αναβαθμίζεις!!’’

Το-κρέας5

Το όνομα του είναι λόγος που γουστάρουμε πολύ αυτό το εστιατόριο (έλα Kate πες το
restaurant να το τερματίσεις!). Λέγεται ‘’Το Κρέας’’ και δε χρειάζεται να αναρωτηθείς
για τις σπεσιαλιτέ του! Έχοντας τον ισπανικό ξυλόφουρνο Josper που είναι κλειστός,
ψήνει πιο γρήγορα κι έτσι διατηρούν τα κρέατα τα υγρά τους.
Η γεύση τους θα σε ενθουσιάσει.

Το-κρέας6

Soularoεμπειρία
Φάγαμε δίχως αύριο… ξεχάσαμε για τα καλά πως ήρθε το καλοκαίρι και πέσαμε με τα
μούτρα στις υπέροχες γεύσεις. Ήταν τόσο νόστιμα τα αρχικά πιάτα που μέχρι να
φτάσουμε στα κυρίως είχαμε ήδη σκάσει!

Το-κρέας7

Το-κρέας8

Αλλά και τα κυρίως ήταν τόσο ωραία που δεν τα αφήσαμε παραπονεμένα…

Το-κρέας18

Το-κρέας9

Η Νίκη εκστασιασμένη με το σουβλάκι από μοσχαράκι γάλακτος

Το-κρέας10

Και με αυτά και με τα άλλα, ήρθε η ώρα του γλυκού. Παύση. Πού να το φανταστούμε
Soulara μου ότι θα έχει τέτοια γλυκά; Οέο;

Το καλύτερο σπασμένο μιλφέιγ που έχουμε ποτέ μας φάει..με κροκάν αμυγδάλου, κρέμα
πατισερί, φύλλα μιλφέιγ και παγωτό βανίλια-σοκολάτα. Το σαλάκι έτρεξε και μόνο που
το θυμηθήκαμε τώρα που σας το αφηγούμαστε…

Το-κρέας11

Και έρχεται και το banofee και καταλάβαμε όλες πια, ότι έχουμε έξτρα χώρο στο στομάχι
για τέτοιες επείγουσες καταστάσεις…

Το-κρέας12

Η Σοφία λόγω υγιεινής διατροφικής κουλτούρας (και λίγου κάλλου στον εγκέφαλον…!)
είχε καιρό να φάει γλυκό. Για τις ανάγκες του άρθρου αυτού αναγκάστηκε να δοκιμάσει
(μιλάμε για μεγάλο βασανιστήριο…) και πραγματικά δεν μπορούσαμε να τη
σταματήσουμε! Κοιτάξτε χαρά το άτομο! Έφαγε γλυκό και την είδε ο Θεός!!!

Το-κρέας13

Εντάξει παιδιά, δε χρειάζεται πλύσιμο…Για εσάς το κάνουμε βρε!

Το-κρέας14

Τι τραβάμε για το θέμα οι άτιμες;;;

Το-κρέας15

Ένα γερανό να μας πάρει από εδώ!

Το-κρέας16

Soularotips
– Όλα τα συνοδευτικά είναι εποχής και φρέσκα.
– Μπορείς να απολαύσεις κρασί από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.
– Υπάρχει ειδικό πιάτο για μεγάλες παρέες, λέγεται Porterhouse και είναι 1,5 κιλό περίπου.
– Σχεδόν πάντα μπορείς να βρεις αγριογούρουνο. Το λένε παϊδάκια μαύρου ελληνικού
χοίρου.
– Τα burger τους είναι με 100% κιμά από black angus.
– Μια από τις σπεσιαλιτέ τους είναι το ταρτάρ με τσίλι σως, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι.
– Ένα σπέσιαλ πιάτο είναι το Brisket Black Angus που είναι στήθος μοσχαριού και ψήνεται
γύρω στις 10 ώρες στο φούρνο Josper.
– Δοκίμασε cheesecake. Έχει κανονικό τυρί-κρέμα Philadelphia και σκεπάζεται από
μαρμελάδα παραγωγής τους και επιλογής σου (μάγκο, ροδάκινο ή φράουλα).

Να πας, στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Φιλάκιαααα!

Το-κρέας17

 

Photo Gallery

facebook